Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общината Кърджали с проектна готовност за рехабилитация на нови пътни отсечки

 26 Октомври 2011

През изминалите месеци бяха възстановени напълно 18 километра от общо 244 километра общинска пътна мрежа. Извършено е преасфалтиране, нови банкети, водостоци, маркировка и пътни знаци по общо 4-те пътни отсечки:Кърджали-Повет, Панчев, разклонението за Зим Зелен; Звиница-Кърджали и връзката й с община Стамболово и Костино-Голяма Бара, каза заместник-кметът на община Кърджали инж. Васил Бобеков. По думите му общинската ни пътна мрежа е в сравнително добро състояние, а това се дължи на факта, че през последните две години от републиканския бюджет се заделят по 540 000 лева за рехабилитация и ремонти.
Община Кърджали очаква отварянето на нови схеми по оперативни програми и има готовност с проекти за още три пътни отсечки от общинската пътна мрежа до отделни населени места.
Община Кърджали има пълната готовност да започне реконструкцията на кръстовището в кв. „Веселчане”. Проектът за него е готов. Подписан е и договор с Изпълнителна агенция „Пътища”, с който общината се задължава да изгради инфраструктура за 450 000 лева. Реализацията на проекта вероятно ще стане през 2012 година след като започне рехабилитацията на републиканския път по трансевропейския коридор № 9, каза инж. Васил Бобеков.
Според него в началото на следващата година техническият проект за околовръстния път на Кърджали ще бъде готов и отворени тръжните процедури за избор на изпълнител. Тогава ще се търси финансиране, най-вероятно по европейски програми.


 Прочитания: 1305 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign