Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Да съхрани миналото, да построи бъдещето – това е мисията на строителя!

 26 Октомври 2011

„Да съхрани миналото, да построи бъдещето – това е мисията на строителя!” под това мото протича Деня на строителя – Димитровден и седмицата на отворените врати в Професионална гимназия по строителство „Христо Смирненски” гр. Кърджали.
Учениците представиха 52 годишната история на училището, отразяваща трудностите, успехите и постиженията на бившите и настоящи възпитаници. В мултимедиен продукт показаха изтъкнати строители: инженери, геодезисти, архитекти, научни работници и преподаватели завършили строителния техникум през годините, успешно реализирали се в града, страната и чужбина.
В рамките на дните се провежда викторина с професионални въпроси, конкурс за есета и презентации, представяне на макети и постери на уникални сгради и съоръжения и геодезически инструменти.
Практическите умения на бъдещите строители показаха чрез демонстрации на спирит ефекти и мазилки, зидария с „Итонг”, съвременни материали, технологии и инструменти за изпълнение на шпакловки по стени. Учениците от специалност „Геодезия” презентираха работата с новата тотална станция „Лайка”.
Под знака на празника се проведе и футболен турнир.

Още снимки
 Прочитания: 1492 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign