Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Подредиха изложба с най-добрите рисунки в конкурса “Светът без тютюнев дим е по-красив”

 26 Май 2006

В художествената галерия на Обединен детски комплекс в Кърджали са изложени най-добрите рисунки на участниците в конкурса “Светът без тютюнев дим е по-красив” организиран от отдел “Опазване на общественото здраве” - РИОКОЗ, програма СИНДИ и Общинска администрация Кърджали.
Конкурсът бе организиран във връзка с провеждането на кампанията за отказване от тютюнопушене “Спри и спечели 2006” и Световният ден без тютюнев дим 31 май. Бяха представени 82 рисунки на деца от Кърджали и Крумовград на възраст от 7 до 18 години.
В тях децата чрез средствата на изобразителното изкуство изразиха своето отношение към тази зависимост и отправиха своите послания към връстниците си. Отличените от журито рисунки бяха отпечатани на плакати и предоставени на вниманието на гражданите на града.
Победител в първа възрастова група /7-12г/ е Марина Иванова Николова на 9г. от ОУ ”Св.св.Кирил и Методий” в Кърджали. Тя участва със своя рисунка и бе отличена и от детското жури на международния конкурс “Не на цигарите”, организиран от Националния център по опазване на общественото здраве и Италианската национална асоциация за борба с раковите заболявания. В конкурса участваха над 2000 детски рисунки от цялата страна.
Победител във втора възрастова група /13-18г/ в проведения в Кърджали конкурс, е Байрие Халил на 18г. от СОУ” Йордан Йовков” в Кърджали.
Изложбата от всички рисунки в конкурса, експонирана в Обединен детски комплекс, може да бъде видяна до 6 юни 2006 година.


Още снимки
 Прочитания: 2022 пъти


2018-2022 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign