Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отново сред най-добрите

 07 Ноември 2011

С награди от национален конкурс на Национален клуб „Родолюбие” бяха отличени ученици и преподаватели от ГПЧЕ ”Христо Ботев” гр. Кърджали.
Анета Танкова от ХIIН1 клас на училището грабна специалната награда на Българското генеалогично дружество „Родознание”. Заедно с преподавателката си по история тя направи задълбочено проучване в раздел „Моето родословие – основание за самочувствие” като разгледа живота на своите прадядовци – първият свещеник в град Кърджали – поп Георги Стоянов и изтъкнатия краевед и журналист и негов син – Кирил Попгеоргиев. Изготви компютърна презентация, която впечатли не само журито, но и представителите на всички съорганизатори на конкурса. Представеното от Анета Танкова стана причина тя да получи покана от представителя на Българското генеалогично дружество с възможност за отпечатване на разработката й на страниците на списание „Родознание”.
Силно впечатление на жури и участници направи и участието на Станка Вълова – дългогодишен преподавател по История и цивилизация в ГПЧЕ „ Христо Ботев” и ръководител на клуб „Млад историк” в училището. Вижданията й за ролята на учителя в съвременното училище, тя изложи в разработката си на тема: „ Хей, Учителю, научи ни да мислим свободно!”.
На 4 ноември сградата на Националния исторически музей в София посрещна номинираните за награди ученици и учители, участвали в ХIX национален конкурс „Родолюбие”, сред които и представителите на ГПЧЕ „Христо Ботев” –Кърджали.
Конкурсът бе организиран от Национален клуб „Родолюбие”, МОМН, НДК, Историческия факултет на СУ „Климент Охридски”, СБУ , Българско генеалогично дружество „Родознание”, Общобългарска фондация ТАНГРА ТанНакРа.
На тема: „България – европейска самоличност и специфична духовност”, участниците изложиха свои становища и научни разработки за събития и личности, разглеждани на фона на европейските и световни процеси.
НК „Родолюбие” години наред провокира младите хора към духовна приемственост и творческа изява. И тази година конкуренцията бе много голяма - участията бяха над 130 от цялата страна.

Още снимки
 Прочитания: 1781 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign