Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Бъдещо сътрудничество си обещаха КНСБ и кметът инж. Хасан Азис

 10 Ноември 2011

По покана на КНСБ днес кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и председателят на Общински съвет Ниязи Шакир бяха гости на организирания от Синдиката обучителен семинар за действията по време на криза.
Пред присъстващите президентът на конфедерацията Пламен Димитров направи близо едночасов анализ на обществено-политическата обстановка в България, като особено внимание обърна върху досегашното и бъдещо сътрудничество с местната власт. Димитров подчерта, че по време на изборната кампания синдикатът е подкрепил работещи и можещи кметове, предложени от почти всички политически партии, като сред тях е и кърджалийският кмет.
„В този град има позитивен диалог. В Кърджали, кметът си върши много добре работата и ние не се поколебахме да го подкрепим. Той винаги е подхождал с разбирателство към нас, било то за колективните трудови договори или за други наши процеси в различни области”, подчерта президентът на КНСБ.
От своя страна кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис благодари на ръководството на Синдиката за подкрепата в предизборната кампания и подчерта, че социалният диалог между двете страни ще продължи и занапред. В изложението си пред присъстващите той подчерта, че все по-ясно в местното самоуправление се очертава силна централизация. Според него спирането на субсидирането за проекти и работа на принципа регулярни писма е един ясен показател за случващото се. В условия на криза местната власт и администрацията в Кърджали поемат една много голяма отговорност, защото тя повлиява именно най-силно върху нас, каза още той.
Според кърджалийския градоначалник последното искане за съкращение на 15% от общинските администрации би било пагубно за общините.
„Това ще рефлектира върху качеството на предлаганите услуги и ще ни лиши от експерти”, каза инж. Азис. Той не пропусна да отбележи, че през последните 4-5 години, благодарение на общината са били разкрити над 1000 нови работни места. Като пример за поемане на отговорност от страна на местната власт, кметът посочи решението в общината да бъде обявена нулева инвестиционна година, при това изборна, за да не се натоварва допълнително бюджета.
След форума разговорът за сътрудничество между синдикат и местна власт продължи със среща между президента на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидента Валентин Никифоров с новоизбраните кметове и представители на 7-те общини от областта. Един от конкретните дискутирани въпроси бе как ще се отрази спирането на три влака, които обслужват областта и възможните реакции на хората в общините тук. Бе коментиран и въпроса за готвената реформа в Центровете за спешна медицинска помощ, предвиждаща преминаването им към областните болници.

Още снимки
 Прочитания: 1822 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign