Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Дискутираха безопасното движение на пътя в Дома на здравето

 22 Ноември 2011

Днес в Дома на здравето към РЗИ – Кърджали се провежда информационна среща на тема: „Безопасно движение на пътя”. Тя е в рамките на Националната кампания за ограничаване на транспортния травматизъм по проект на Министерството на здравеопазването „Информирани и здрави”. Партньори на МЗ при провеждане на информационната среща са Община Кърджали, РЗИ – Кърджали и Медия експерт груп 2011.
Форумът беше открит от директора на РЗИ доц. д-р Жени Стайкова. В него участваха директорът на дирекция „Хуманнитарни дейности” към община Кърджали Ширин Сюлейман и старши експертът към дирекцията Нерин Мехмед.
Срещата е насочена към хора на възраст от 18 до 64 години, които са най често жертви на катастрофи, а също и към хора в неравностойно положение. Част от листовките са с Брайлова азбука, а филмите - с жестомимичен превод.
Прожектираха се филми, провеждат се викторини с награди, забавни състезания. От 12 до 13 часа ще се проведоха демонстрации по оказване на първа помощ на пътя.
Бяха изнесени стряскащи данни. Според Световната здравна организация всяка година на пътя загиват 1,2 млн. души, а още 50 милиона са с травми. В последните 10 години в България при катастрофи са пострадали 100 542 души, от тях 9 852 са загинали.


Още снимки
 Прочитания: 1769 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign