Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали отбеляза световния ден за борба със СПИН

 01 Декември 2011

По повод световния ден за борба със СПИН младежите от Детски и младежки парламент за седма поредна година също организираха своя кампания. Те изработиха 500 свитъка с презервативи и информация за заболяването. Днес младежите се събраха пред паметника на Васил Левски в центъра на града, за да разпространят своите послания и да закичат кърджалийци със червената панделка-символ на антиспин кампанията. Друга подобна, но еднометрова, бе поставена в пространството пред паметника, а върху нея бяха запалени свещички в памет на жертвите от СПИН.
По същото време по инициатива на Ученическия съвет в ГПЧЕ „Христо Ботев” стартира поредната кампания, посветена на 1 декемврии – Световният ден за превевнция срещу СПИН. На различните етажи са поставени постери, изготвени от ученици, които по забавен начин представят информация за безрисково сексуално поведение, за толерантно отношение към хората, живеещи със заболяването, за разликата между ХИВ и СПИН. В голямото междучасие всички ученици си поставиха символната червена лентичка. Кампанията стартирала в началото на седмицата в часа на класа е насочена към поведението на младите хора, с идеята за повишаване на сексуалната култура.
През изминалите две седмици в Кърджали бяха проведени редица прояви в рамките на националната антиспин кампания. В тях се включиха РЗИ - Д”ПБПЗ”, Членовете на клуб „Младите хора - здраве, секс, наркотици”, доброволците от БМЧК, членовете на клуб „Щастливец”, и партньорите МБАЛ„Д-р Ат.Дафовски”-Кърджали, координаторите на клубовете към дома на здравето и други.
Тази вечер за всички участници в инициативите се организира и дискотека, на която най-активните ще получат и награди.Още снимки
 Прочитания: 1355 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign