Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

БЧК дари домашния социален патронаж с храни

 01 Декември 2011

6500 тона храни на стойност близо 12 000 лв. получи Домашен социален патронаж в Кърджали като дарение от БЧК. Дарението включва хранителни продукти – брашно, ориз, сърми, спагети, грис, нишесте, вафли и е част от голямата благотворителна кампания на БЧК, свързана с разпределението на храни от интервенционни запаси за най-бедните в Европейската общност. Разпределението на храни е една от пазарните мерки, която се прилага от голям брой държави членки на ЕС. Нейните цели са от една страна да бъдат подпомогнати, чрез безплатно раздаване на храни най-нуждаещите се хора, като част от социалната политика на Европейския съюз и от друга да бъдат реализирани неизползваните интервенционни запаси от земеделски продукти.
В рамките на кампанията, която се проведе на три транша 6811 бенефициенти от област Кърджали получиха стотици тонове храни на обща стойност 800 000 лева. Допълнително помощи достигнаха и до 765 човека от категорията – майки с деца до 1 година и родители на деца с увреждания.
Дарението, което получи Домашен социален патронаж бе от останали количества храни на социално слаби, които по една или друга причина са се отказали от тях. По решение на разплащателната агенция БЧК ги разпредели между 13 бенефициента от област Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 1263 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign