Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Избираме спортист на 2011 г.

 02 Декември 2011

Община Кърджали изпрати писма до председателите на спортни клубове и директори на училища за излъчване на техни състезатели и ученици, постигнали високи резултати за включване в анкета „Спортист на годината 2011”. Освен традиционната класация по предложение на ръководството на Община Кърджали, тази година се въвежда нова класация, която дава възможност на ученици до 18 -годишна възраст, представили училището и клуба на национално и международно ниво да бъдат наградени за изявите си. Това съобщи зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова. Тя допълни, че до 18.11.2011г. в общинска администрация – Кърджали са постъпили 11 предложения от спортни клубове и 12 от директори на училища. Подадените предложения от спортните клубове са били включени в Анкета за определяне на 10-те най-добри спортисти за 2011 година.
На 29.11.2011г. се е провела среща с председателите на спортни клубове на територията на Община Кърджали за обсъждане на Регламент за излъчване на Спортист на годината. От поканените 25 клуба на срещата са присъствали 15 председатели и представители на спортни клубове. По време на разговорите са обсъдени и одобрени, като вид и съдържание анкетните карти. Взето е било и решение да се създаде работна комисия за изготвяне на регламент за определяне на Спортист на годината. В работната комисия са участвали 10 председатели и представители на спортни клубове и 4 служители на общинска администрация. След дълги дебати, комисията е решила определянето на спортист на годината да стане с 60% тежест на гласуване на председателите на спортни клубове, 10 % на гласуване на членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали, 20 % тежест от гласуване на журналисти от регионалните медии и 10% от онлайн гласуването на сайта на Община Кърджали.

Предложението на комисията е обсъдено и прието на втора среща със спортните клубове. От 19 присъстващи на срещата 17 души са подкрепили предложението, а 2-ма са били против.
Предоставените анкети на спортните клубове, журналисти и членове на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали трябва да се предадат в общинска администрация в срок до 09.12.2011г. Анкетата на сайта на общината ще тече от 02.12. до 15.12.2011г., с ограничено право на всеки ползвател да гласува само с един глас.
В срок до 20.12.2011г. комисия, включваща председатели и представители на спортни клубове и служители на общинска администрация, ще определи спортистите на годината, уточни г-жа Кехайова.
Тя допълни, че постъпилите мотивирани предложения от ръководствата на училищата ще бъдат разгледани от комисията, която ще излъчи класацията на учениците, постигнали най-добри резултати в спорта.
Церемонията по награждаване на 10-те най-добри спортисти за 2011 година ще се проведе на 21.12.2011г. от 18.00 часа. Отличените спортисти и ученици ще бъдат наградени с грамоти и плакети.
 Прочитания: 1986 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign