Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Връстници ще обучават връстници в Кърджали

 07 Декември 2011

От 9 до 11 декември в Кърджали ще се проведе тридневно обучение по метода „Връстници обучават връстници” срещу употребата на наркотични вещества, под ръководството на д-р Ивайло Димитров, председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Бургас. Настоящето тридневно обучение ще се проведе в конферетната зала на хотел „Кърджали” и ще стартира в 13,00 часа в петък 9 декември.
Обучението се организира от Общинския съвет по наркотични вещества и в него ще участват ученици от 9 и 10 клас на средните училища. Сред основните цели, които си поставят организаторите, са да бъдат изградени обучители по метода „Връстници обучават връстници”, да се изгради активно отношение и мотивация у доброволците за безопасно поведение по отношение употребата на наркотични вещества, както и да бъдат предложени здравословни модели на поведение и живот сред подрастващите.
Метода „Връстници обучават връстници” добива все по-голяма популярност, за първи път по него през тази година бе проведено обучение на педагогически съветници за кратки интервенции и насочване.


 Прочитания: 1645 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign