Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Студенти "превзеха" властта в Кърджали

 08 Декември 2011

На 8 декември властта в община Кърджали бе "превзета" от студенти от Земеделския колеж. С нелеката задача да бъде кмет се нагърби четвъртокурсникът Раим Ахмед, специалност „Аграрна икономика”. Той и колегите му бяха посрещнати от градоначалника инж .Хасан Азис и част от неговия екип - секретаря на общината Сезгин Бекир, зам. - кмета по хуманитарните дейности Елисавета Кехайова и Фикрие Салифова – завеждащ „Връзки с обществеността”.
Разговорът започна делово с набелязване на конкретните задачи за деня и за следващите седмици до края на годината. Г-н Азис очерта проблемите, пред които са изправени общините в страната,заради недостатъчни финансов ресурс.Той не спести своя коментар за поведението на опозицията, която обикновено се опитва да извлече дивиденти от сложната ситуация. Като най - спешни инж.Хасан Азис посочи въпросите, свързани със зимното поддържане и снегопочистването, както и неразплатените задължения на общината.Той постави задача на новия кмет да проведе разговори с министъра на културата Вежди Рашидов и с финансовия министър Симеон Дянков относно обещаните от тях средства в размер на 1 милион лева за Перперикон. „Звъниш колкото трябва пъти, но резултат трябва да има”, посъветва своя заместник кметът Хасан Азис .
„Един кмет, ако има силен екип, може всичко”, това бяха първите думи на четвъртокуррсника Раим Ахмед, който пое днес управлението на общината за един ден.Студентът демонстрира увереност и добро познаване на проблемите на Кърджали. Семра Хасан, специалност стопанско управление, пое ресор „Хуманитарни дейности. Тя предложи строителни фирми, които работят по общински поръчки да отделят 3% от средствата във Фонд за детските градини.Според нея това е вариант общината да може да направи всичко възможно за решаване на проблема с малкото места в детските градини
Студентите от Земеделския колеж бяха запознати с правомощията на местната власт, с това как действа общинската администрация и приоритетите проекти, по които работи ръководството.„За нас мнението на младите хора е много важно, общината винаги е отворена към техните предложения и готова за съдействие”, сподели кметът Хасан Азис и пожела на студентите от колежа и техните колеги от другите ВУЗ-ове в Кърджали весел празник, успех на предстоящата сесия и професионална реализация.

Още снимки
 Прочитания: 1778 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign