Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали с награда за детския футбол

 19 Декември 2011

Община Кърджали беше отличена за изключителен принос в развитието на Национална програма „Децата и футболът”. Купата и грамотата бяха връчени от зам. министъра на спорта Борислав Ценов на церемония в Балабановата къща в стария Пловдив . Наградата получи зам.кмета на община Кърджали г-жа Елисавета Кехайова, която благодари за отличието от името на кмета инж.Хасан Азис . Община Кърджали ще продължава да подкрепя финансово и организационно националната програма, ще продължим да провеждаме различни спортни инициативи, които развиват най-вече масовия спорт и в частност футбола в Кърджали, каза тя.Традиционно организираме футболно лято, програмата обхваща около 150 деца и ученици, които тренират в рамките на два месеца. Програмата е изцяло общинска. Развитието на спорта, изграждането и поддържането на добра спортна база за младите хора ще продължават да бъдат сред приоритетите на община Кърджали и през следващите години, подчерта г-жа Кехайова.
Сред официалните гости на церемонията, организирана от Програмата "Децата и футбола" освен зам.-министъра на спорта Борислав Ценов , бяха генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.
Национална програма „Децата и футболът” е създадена през 1999 г. Реализира се от Асоциацията на българските футболисти, със съдействието на Министерството на спорта, Българския футболен съюз и Професионалната футболна лига. Към програмата има създаден обществен съвет, който подпомага нейното успешно изпълнение.


 Прочитания: 1151 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign