Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Каякарът Мариян Димитров - спортист на 2011 година

 22 Декември 2011

Снощи на официална церемония, която се проведе в хотелския комплекс на „Арда строй” бяха наградени 10-те най-добри спортисти на Община Кърджали за 2011 година. За втори пореден път първи стана каякарът Мариян Димитров и партньорът му Димитър Иванов. Техни подгласници, съответно на второ и трето място станаха волейболистът Невен Нешев и скутеристът Николай Сурков – Никси. Останалите от 4-то до 10-то място са Серкан Али – борба, Нели Узунова – бокс, Ангел Петров и Георги Георгиев-Гогата – мотоциклетизъм, Николай Мартинов-Сървайвъра – мотоциклетизъм, Десислава Петкова – водна топка, клуб „Арда-2008”, Ахмед Осман – футбол, Джем Шериф – водна топка – клуб „Арда-Кърджали-Уникум”.
След като бе обявен за спортист на годината за 2011-а, Мариян Димитров благодари на община Кърджали и лично на кмета, без чието съдействие не би постигнал такива добри резултати, по неговите думи, както и на всички приятели, спортисти и спортни деятели подпомогнали спортната му дейност.
За първи път тази година призове бяха дадени и на 10-те най-добри състезатели в детско-юношеския спорт, участвали на национални ученически първенства, републикански състезания и международни турнири. Това са Красимир Георгиев – волейбол, Тасим Юсеин – борба, Петко Мирчев – бокс, Хабил Апти – бокс, Сибел Шевкед – волейбол, Ивайло Кацаров – волейбол, Нели Емурла – волейбол, Ангел Севов – скутеризъм, Юсеин Стефанов – футбол, Йоана Сидерова – водна топка от клуб „Арда-Кърджали- Уникум”.
В поздравителното си слово пред спортната общественост кметът на общината инж. Хасан Азис обърна специално внимание на детско-юношеския и масовия спорт, на който ръководството на администрацията ще наблегне през 2012 година. „Мина една трудна година, както за община Кърджали, така и за спортните клубове. Хубавото, е че така както спорта калява и създава характер, така всички трудности в края на годината са преодолени. Остава още малко усилия, за да могат спортните клубове да получат това което заслужават, а те заслужават много повече от това, което община Кърджали може да си позволи.
Благодарност към всички вас - и треньори, и съзтезатели, и президенти, и спонсори, и представители на медии, които в рамките на тази година направихте така, че спортът в Кърджали да е на едно добро ниво. Това, което вие полагате като усилия, успехите, които постигате не само в страната, но и в чужбина, многократно надвишават това, което ние като община даваме за вас. Оставам с надеждата и увереност, че следващата година ще бъде по-добра както по отношение на подкрепата на спорта, така и в постиганите от вас спортни резултати. Оставам с очакване през 2012-а ние да можем да дадем повече на спорта, защото вие го заслужавате.
Ние ще работим и в друг аспект –масовия спорт, който трябва да навлиза и сред училищата в селата, и в града, така и изобщо сред жителите на общината”, каза в словото си кметът.
Освен него, на церемонията в комплекс „Ардастрой” присъстваха заместничката му Елисавета Кехайова, специалисти в спортния отдел на общината, спортисти, представители и президенти на клубове, общински съветници и служители.
Бе връчена награда за треньор на 2011 година. Неин носител стана треньорът по кану-каяк Янко Мандаджиев. Треньорът на младите борци от село Стремци Айдън Руфат пък бе награден с награда на спортния министър Свилен Нейков за най-голям принос за популяризирането и развитието на спорта сред децата. Плакети и грамоти за постигнати високи резултати получиха още състезателят по канадска борба Борис Петров и треньорът на местния клуб по ашихара карате Айхан Салим.

Още снимки
 Прочитания: 2404 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign