Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

П Р Е Д У П Р Е Ж Д Е Н И Е

 21 Декември 2011

П Р Е Д У П Р Е Ж Д Е Н И Е
за времето на 22.12.2011 г. в Община Кърджали
По данни от Областно пътно управление-Кърджали ЗАБРАНЕНО Е движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета на територията на Община Кърджали.
По данни на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”-Кърджали
Карта на прогнозираните опасни явления в България за 22.12.2011 г.


Легенда:Бяло: - Няма данни.

Зелено: - Без опасни явления.

Жълто: - Времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Оранжево: - Времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с необичайна интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.

Червено: - Времето е много опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Възможни са големи щети. Явленията може да заплашват живота в голяма част от областта. Задължително следвайте разпорежданията и всички съвети, дадени от властите, и бъдете готови за извънредни мерки.


Как да действаме при снеговалеж и заледявания?

Трябва да се имат предвид следните мерки за защита:
• Необходимо е да се следи метеорологичния бюлетин, предаван по радиото и телевизията. Отложете пътуването, ако не е наложително, част от пътищата ще се окажат затворени поради навявания и заледявания.
• Ако непременно трябва да тръгнете, за предпочитане е да пътувате с влак. Облечете топли дрехи, изберете подходящи обувки и ръкавици, сложете вода и няколко сандвича в чантата си.
• Ако все пак решите да тръгнете с автомобил, той трябва да има радиоапарат. По възможност, носете мобилен телефон. Проверете дали имате достатъчно гориво, въже, лопатка, фенерче и брадвичка. Гумите трябва да не са много напомпани, поставете вериги.
• Изберете първокласните пътища, макар и да пътувате повече километри, те се разчистват от навяванията с предимство. Карайте бавно и внимавайте, когато минавате покрай сгради, електропроводи и дървета.
• В случай, че закъсате по врме на път, обадете се на тел. 112, като се стремите да давате максимално точна информация.
• Спазвайте временната маркировка, поставена от контролните органи и пътните служби.
• Ако по пътя се натъкнете на затрупани автомобили, маркирайте мястото и съобщете на органите на МВР и Пътните служби.
• В случай, че сте затънали в навявания от сняг, избягвайте непрекъснатата работа на двигателя на празен ход, поради опасност от отравяне, гасете го периодически. Завържете дреха с ярък цвят на антената, за да бъдете забелязани.

Още снимки
 Прочитания: 1141 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign