Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общината подпомага дейността на НПО

 23 Юли 2004

Кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис проведе работна среща с представители на неправителствени организации ,на която бяха обсъдени правилата за предоставяне на средства от фонда за съфинансиране и подпомагане на проекти на юридически лица с нестопанска цел.За тази цел в бюджета за 2004 година са заложени 50 000 лв.Кърджали е единствената община в страната,която отпуска средства за съфинансиране на проекти на неправителствени организации,стана ясно по време на разговорите.
За участие в срещата бяха изпратени покани до 38 организации,присъстваха 24 души.Участниците се договориха съфинансирането от общината да е до 5 на сто от финансовата стойност на проекта.Решение за отпускане на средствата ще приема 11-членна комисия.Тя се оглавява от зам.-кмета на общината г-ца Красимира Живанова,чийто заместник ще бъде представител на ОбС.Членове на комисията са главният счетоводител на общината,експерт от сектор “Инвестиции,проекти и евроинтеграция“ и седем представители на НПО.
Проектите ,които кандидатстват за съфинансиране трябва да са съобразени с приоритетите за развитие на общината в сферата на образованието,културата и социалните дейности.Средствата от бюджета ще се отпускат след представяне на подписан договор с донора.
Кметът на общината инж.Хасан Азис каза ,че чрез предоставяне на финансова подкрепа ще се стимулира дейността на неправителствените организации в града.Според него благодарение на ОбС за пръв път се формира финансов ресурс за подпомагане на представителите на третия сектор.


Фикрие Салифова
Ст.експерт в сектор “Канцелария и МВ” Прочитания: 2407 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign