Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Турският посланик на поредна визита в Кърджали

 12 Януари 2012

Посланикът на Турция у нас Исмаил Арамаз и генералният консул в Пловдив Рамиз Шен се срещнаха днес с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. В разговора участваха зам.-кметът Нурджан Юсеин, секретарят Сезгин Бекир и общинският съветник Расим Муса, който е и бивш кмет на областния град.
Турският дипломат поздрави градоначалникът с поредният управленски мандат и подчерта, че това е един от поводите му за поредната негова визита тук. В хода на разговора г-н Исмаил Арамаз заяви: „Надявам се тази победа да е добра не само за Вас, но и за турското население в България".
В отговор кметът на Кърджали за пореден път изрази желание добрите взаимоотношения с представителите на южната съседка да продължат и занапред. Той подчерта, че доброто сътрудничество може да се реализира не само в сферата на културният обмен, но и в посока нови инвестиции.
След разговорите посланикът на Турция у нас Исмаил Арамаз и генералният консул в Пловдив Рамиз Шен посетиха новоизграждащият се парк „Арпезос”, а по-късно се срещнаха и с представители на завод „Теклас”, където се произвеждат каучукови и пластмасови изделия за световни автомобилни гиганти. Продукцията на фирмата е изцяло за износ, а инвестицията направена от акционерното дружество за изграждането на завода тук е най-голямата в реалната икономика в област Кърджали за последните 30 години.

Още снимки
 Прочитания: 1923 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign