Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Над 120 ученици на кастинг за мюзикъл на кърджалийкия театър

 19 Януари 2012

Над 120 ученици от кърджалийските школа се явиха на кастинг за новия мюзикъл на театър „Д.Димов”. Главни изпълнители ще бъдат тийнейджъри от 13 до16 години, които трябва добре да пеят и да танцуват. Специално за подбора пристигнаха режисьорката Лиза Шопова и художникът сценограф Кольо Карамфилов.
„Това ще е мюзикъл, но не в стандартния смисъл на думата. Искаме да вкараме в него киното, клиповото, забързаното време.Искаме да влезем в света на нашите деца, да направим представление с тях и за тях. Крайно време е да им дадем думата и да се вслушаме в тях”, сподели идеята на спектакъла Лиза Шопова.
Екипът е изключително доволен, че по време на кастинга е попаднал на различни и много талантливи деца, всяко със свое излъчване, визия и характер. Приятна изненада за режисьорката е, че учениците говорят чист български език, а училищните директори са обещали пълно съдействие.
Веднага след пробните сцени ще започнат и репетициите.Мотото на ученическия мюзикъл е „Влез в час”, а заглавието „Кукувицата” по пиесата на Елин Рахнев. Сценограф е художникът Кольо Карамфилов. В екипа участват още Захари Нанков- хореограф и Мариета Ценова- костюми.
Заедно с тийнеджърите на сцената ще бъдат и професионални актьори, но все още имената им се пазят в тайна.Танцовият спектакъл в реалити формат се очаква с любопитство от зрителите, особено от младите. Премиерата е предвидена за 27 март - Международния ден на театъра.
Още снимки
 Прочитания: 2074 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign