Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Азис посрещна кмета на побратимената община Текирдаг

 20 Януари 2012

Делегация от побратимената турска община Текирдаг, водена от кмета д-р Адем Далгъч гостува днес в община Кърджали. По време на срещата беше обсъдено развитието на двустранните отношения между двете побратимени общини за следващите четири години.
Инж.Хасан Азис изрази надежда, че и през третия негов мандат ръководствата на двете общини ще работят заедно и ще реализират съвместни проекти в сферата на културния обмен, в областта на образованието, социалните дейности, спорта и др.
Д-р Адем Далгъч поздрави кърджалийския си колега за изборната му победа и му пожела успешен мандат. Далгъч увери, че ще положат усилия за продължаване на активните контакти и реализиране на полезни инициативи, които да спомогнат за сближаването на хората.
Акцент в разговорите между двамата кметове бе възможността за привличане на нови инвестиции от южната ни съседка в Кърджали и разкриване на нови работни места. Бе коментирана и идеята на инж.Азис за представяне на Кърджали като добро място за инвестиции в няколко турски общини.
Допирна точка се оказаха решението на въпросите, свързани с газификацията на Текирдаг и Кърджали, както и подмяната на водопроводната мрежа в двете общини.
В срещата участваха зам.-кмета на община Текирдаг Халдун Гюлер, ръководители на общински звена от побратимената ни турска община, зам.-кметовете на община Кърджали Нурджан Юсеин и Елисавета Кехайова и секретарят Сезгин Бекир.
Още снимки
 Прочитания: 1738 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign