Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

С 38 бебета посреща Бабинден кърджалийската болница

 21 Януари 2012

С 38 бебета посреща Бабинден кърджалийската болница. Празникът започна с ритуала „поливане”. 26 - годишната родилка Катя Молерова поля с вода ръцете на началника на отделението, а синът й Иван само на две дни, бе изкъпан от д-р Ваня Ташева както повелява традицията. Областният управител Иванка Таушанова и изпълнителният директор на здравното заведение д-р Тодор Черкезов поздравиха екипа по случай празника на родилната помощ.
За първите седмици на януари в АГО на МБАЛ ”Д-р Дафовски” са изплакали 38 бебета, а през изминалата година - 900, със 100 по-малко от 2010. Секторът разполага с добра база, оборудвана с модерна техника. „В екипа работят както дългогодишни специалисти, така и млади лекари”, каза началникът на отделението д-р Ваня Ташева и подчерта, че приемствеността и добрата квалификация са много важни за успеха на ражданията и намаляване смъртността при новородените. Тя обяви, че водещ приоритет е борбата със стерилитета при младите семейства. Както в страната, така и в Кърджали отчитат лек ръст на ражданията секцио. За миналата година те са съставлявали 32 %, докато за страната процентът е 36.
По случай празника много гости поздравиха екипа на АГО в кърджалийската болница. Икона на Св. Богородица подариха жените от ПП ГЕРБ, а дамите от БСП щъркел с пожелание бебетата в Кърджали да се увеличават.
,

Още снимки
 Прочитания: 2154 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign