Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Яворовци показаха таланти в чест на патрона си

 27 Януари 2012

Днес залата на Народно читалище „Обединение” преподаватели, ученици и техни родители от Основно училище „П. К. Яворов” честваха своя патронен празник и 134 години от рождението на големия български поет.
Гости на тържеството бяха експертите от областната управа и община Кърджали Вилдан Сефер и Ани Димитрова. Те прочетоха от името на областния управител Иванка Таушанова и кмета инж. Хасан Азис поздравителни адреси по повод патронния празник на школото, в което през тази учебна година учат над 400 деца.
Темпераментните възпитаници на училището като че ли нямаха търпение празникът да започне и залата бе огласявана от техните нетърпеливи повиквания. Богата поетично-музикална програма бяха подготвили със своите ученици преподавателите в школото и след посрещането на училищното знаме и химна на България, тя започна. Директорът на училището Наталия Димитрова поздрави ученици и преподаватели, пожелавайки им успех:
„В живота на училището патронният празник е повод за равносметка на съградения дотук потенциал през годините, потенциал, който се вписва в миналото и в днешния ден със стотиците ученици, които училището подготвя години наред. Носете с гордост и достойнство името на нашия патрон Пейо Яворов, съхранете неговия свободен дух, носете творческия му плам, преодолявайте трудностите и смело гледайте в бъдещето. Вярвайте в доброто и творете красота в песен, музика и танц”.
Поетично музикалната програма, представена от малки и големи възпитаници на училището включваше поетични рецитали по стихове на Пейо Яворов и музика на виртуаза Клайдерман, български народни хора, латино танци, брейк изпълнения, песни на български и английски език от всякакви жанрове. Всяко едно от изпълненията беше аплодирано бурно от темпераментната публика.
„Бъдете търсещи, можещи и знаещи, състезавайте се, конкурирайте се, защото в съвременния глобален свят само грамотният човек може да просперира, а вашият патрон, големия български поет Пейо Яворов, е най неопровержимото доказателство, че словото е най-мощното оръжие и който го владее, може да постигне високи върхове”, пожела от името на областния управител Вилдан Сефер.
„За да ви ценят навсякъде по света трябва да уважавате себе си и да умеете да съхранявате наследството на дедите ви, на своя народ. Бъдете любопитни, любознателни и упорити в търсенето на отговорите на въпросите, които ви вълнуват", пък пожела от името на кмета инж. Хасан Азис общинският експерт Ани Димитрова.

Още снимки
 Прочитания: 2252 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign