Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Предупреждение

 07 Февруари 2012

П Р Е Д У П Р Е Ж Д Е Н И Е

за времето на 07.02.2012 г. в Община Кърджали

По данни на Областно пътно управление-Кърджали ЗАБРАНЕНО Е движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета на територията на Област Кърджали. За всички останали МПС движението да се извършва с вериги.

Телефони за връзка с Дежурен при Общински съвет по сигурност-Община Кърджали – тел. 0361/6-73-97, 6-29-56, GSM:0886735774


По данни от МЕТЕО АЛАРМ – НИМХ

Карта на прогнозните опасни явления в Република България
за 07.02.2012 г.

Как да действаме при снеговалеж и заледявания?

Трябва да се имат предвид следните мерки за защита:
• Необходимо е да се следи метеорологичния бюлетин, предаван по радиото и телевизията. Отложете пътуването, ако не е наложително, част от пътищата ще се окажат затворени поради навявания и заледявания.
• Ако непременно трябва да тръгнете, за предпочитане е да пътувате с влак. Облечете топли дрехи, изберете подходящи обувки и ръкавици, сложете вода и няколко сандвича в чантата си.
• Ако все пак решите да тръгнете с автомобил, той трябва да има радиоапарат. По възможност, носете мобилен телефон. Проверете дали имате достатъчно гориво, въже, лопатка, фенерче и брадвичка. Гумите трябва да не са много напомпани, поставете вериги.
• Изберете първокласните пътища, макар и да пътувате повече километри, те се разчистват от навяванията с предимство. Карайте бавно и внимавайте, когато минавате покрай сгради, електропроводи и дървета.
• В случай, че закъсате по врме на път, обадете се на тел. 112, като се стремите да давате максимално точна информация.
• Спазвайте временната маркировка, поставена от контролните органи и пътните служби.
• Ако по пътя се натъкнете на затрупани автомобили, маркирайте мястото и съобщете на органите на МВР и Пътните служби.
• В случай, че сте затънали в навявания от сняг, избягвайте непрекъснатата работа на двигателя на празен ход, поради опасност от отравяне, гасете го периодически. Завържете дреха с ярък цвят на антената, за да бъдете забелязани


Още снимки
 Прочитания: 1811 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign