Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

3-метров билборд за деца и баби нарисува малката Наталия

 09 Февруари 2012

Под надслов „Аз и моята баба" 7-годишната Наталия Узунова от Кърджали нарисува проект за билборд с размери 2,10 х 3,00 м, посветен на 2012 – Европейската година на активното остаряване и сътрудничеството между поколенията.
Този проект е инсталиран в Арт галерията и ще бъде част от нейната първа самостоятелна изложба по случай 7-ия й рожден ден. Наталия е член на класа по визуални изкуства на Арт движение Кръг.
В изложбата са показани 100 самостоятелни рисунки – с туш, акварел, темпера, пастели, молив и цветни тънкописци. Проектът й за билборд изразява идеята на момиченцето, че нашите „баби" не остаряват, докато сами не пожелаят това – те си остават деца толкова дълго, колкото сами поискат в модерния свят на новите технологии и отговорностите пред семействата.
Копие от проекта за билборд екипът на Кръг ще изпрати до пресслужбата на Европейската комисия в Брюксел – като визуализация на детската идея за свободно преодоляване на възрастовите предразсъдъци между поколенията. Изложбата се открива днес от 18.00 ч. в Арт галерия „Кръг".

Още снимки
 Прочитания: 2472 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign