Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Спектакъл „Пречистване” играят в Кърджали

 09 Февруари 2012

Събитие, наречено „Изкуството променя живота: артистичен разказ за Целите на хилядолетието за развитие”, което се провежда в рамките на проект „Изкуството променя живота”, финансиран с подкрепата на Програма „Младежта в действие” на Европейската комисия, ще се проведе в Кърджали на 20 .02.2012 г. от 11.30 и 18.30 часа в салона на НЧ “Обединение 1913”.
„Пречистване” е пантомимно – танцов спектакъл, представен от младежки театър „Мим – арт” при сдружение „Тишина”, гр. София, България.
Спектакълът се състои от четири етюда, чрез които младите актьори с увреден слух пресъздават последователно: "Сътворението", "Растенията", "Озоновата дупка" и "Пречистването". В спектакъла се използват специфичните изразни средства на алтернативното изкуство на общността на хората с нарушен слух, включващо жанрове като пантомима, синхронно пеене, танцова жестомимика.
Целта на постановката е да въвлече младите хора в разговор за глобалните проблеми на човечеството и със средствата на изкуството да провокира тяхната ангажираност и активно участие.


 Прочитания: 1583 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign