Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Разгледаха културния календар на община Кърджали за 2012 година

 09 Февруари 2012

Проектът за културен календар на община Кърджали за 2012 година бе разгледан днес. Това стана по време на второто заседание на Комисията по култура с председател – зам.кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова и членове – шефове на културните институции в града.
В разгледания проект вече са включени направените предложения във връзка с честването на 100-годишнината от Освобождението на Кърджали, част от проявите се предвижда да бъдат предложени на Националния инициативен комитет за честване на 100 години от Балканската война, като идеята е те да бъдат включени в плана за националните чествания и получат финансово обезпечаване.
Културният календар ще бъде съобразен с финансовата рамка на бюджета на община Кърджали за 2012 година. Той ще бъде предложен за одобрение на предстоящата сесия на Общинския съвет на 20 февруари. Преди това проектът за Културен календар на общината ще бъде разгледан от членовете на постоянните комисии.
Календарът остава отворен за нови прояви, които могат да бъдат включени в него. В рамките на този месец Съвета по култура ще проведе още едно заседание на което основен акцент ще бъдат проявите свързани със 100 годишнината от Освобождението на Кърджали. Заседанието ще се проведе на 15 февруари.


 Прочитания: 1696 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign