Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

„Животът е безценен! Не го заменяй за дрога!”

 10 Февруари 2012

Под мотото „Животът е безценен! Не го заменяй за дрога!” на 13 февруари 2012г. – понеделник в гр. Кърджали ще се реализират поредица от информационни срещи с цел намаляване употребата на психотропни вещества сред младите хора. Събитията се организират от Министерство на здравеопазването, Община КЪРДЖАЛИ, РЗИ-Кърджали и Медия Експерт Груп 2011.
Информационните срещи са част от национална кампания, която ще се разгърне в 19 града на страната и ще има за цел да повиши информираността на целевите групи по отношение на вредите и последствията от употребата на психотропни вещества (марихуана, хероин, кокаин, амфетамини и екстази).
По време на събитията жителите на Кърджали ще имат възможност да вземат участие в провеждането на томболи и викторини с награди. В залата на Обединен детски комплекс-Кърджали от 9,00 и от 11,00 ще бъдат излъчени информационни филми, също така ще се разпространяват листовки и брошури, съдържащи информация относно вредите от употребата на различните видове психотропни вещества, помощ и подкрепа в предприетите стъпки към промяна, кризисни интервенции и насочване към програми за лечение и психосоциална рехабилитация. От 13,00 часа събитието ще бъде изнесено и в Професионална гимназия по икономика – гр.Кърджали.
Партньори на кампанията са Община КЪРДЖАЛИ, Общински съвет по наркотични вещества-Кърджали,Регионална здравна инспекция - Кърджали, НПО на национално и регионално ниво, национални и регионални медии.


 Прочитания: 1561 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign