Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

4 обществени сгради влизат в строителната програма за 2012 година

 14 Февруари 2012

В строителната програма на община Кърджали влизат 4 обществени сгради, чийто ремонт е належащ от години. Предвиден е ремонта на покрива на зала „Арпезос”, рехабилитация на детски плувен басейн в комплекс ”Арпезос”, ремонт на помещения в Младежкия дом и покрива на Дома на културата. Ще бъде извършено енергийно ефективно обследване и ремонт на покрива в ОДК. Предвидени са суми за ремонт също на 15 обекта от училищната мрежа и 3 здравни служби, на въжения мост до Горубсо.
Списъкът включва още рехабилитация на 8 отсечки от общинската пътна мрежа и 26 обекта от инфраструктурата -изграждане на главната улица в с. Резбарци, водоснабдяването в Главатарци, допълнително водоснабдяване в Костино, Черна скала, Чилик, Болярци, Кьосево и др. села чрез сондажни кладенци.
60 хил. лв. ще бъдат заделени за градоустройствено проектиране, което е основополагащо за всяко населено място. През 2012 г. ще се поднови и проектирането на зоната за отдих край яз. Кърджали. Отделени са и средства за интегриран проект за подобряване на Водния сектор в агломерация Кърджали и 6-те околни села, имащ отношение към изграждането на Пречиствателна станция за 73 млн. лв.
 Прочитания: 1921 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign