Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали помага на пострадалите в село Бисер

 14 Февруари 2012

Да бъде гласувана финансова помощ в размер на 5 000 лв. за пострадалите от село Бисер, ще предложи кметът на община Кърджали на предстоящото заседание на Общинският съвет. С отпускането на средствата Кърджали ще се присъедини към инициативата на Националното сдружение на общините в Р България, чийто зам.-председател е инж. Хасан Азис.
В телефонен разговор с колегата си в Харманли, кърджалийският градоначалник е бил информиран, че на този етап са набрани достатъчно помощи като дрехи и храни и от тук нататък са необходими финансови средства за възстановяване на къщите на пострадалите.
Предложението ще бъде включено като допълнителна точка към дневният ред на февруарската сесия на общинския съвет, уточни днес инж. Хасан Азис. Той съобщи още че по инициатива на община Кърджали и община Бурса преди няколко дни в село Бисер са пристигнали помощи събрани от турската община, наши изселници и бизнесмени. В бедстващото село вече са предоставени близо 20 тона хранителни продукти и дрехи. Даренията са били предоставени от заместник-кмета на Бурса. Помощите съдържат 6 тона брашно, 4 тона олио, 1 тон сол, 2 тона захар, 2000 консерви, 500 броя одеяла, 1000 комплекта топли дрехи за възрастни и деца.


 Прочитания: 1581 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign