Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджалийци избраха Антония за Винар на 2011-а

 15 Февруари 2012

Въпреки студеното време кърджалийци посрещнаха празника на лозаря и виното снощи с музика и добро настроение. И тази година след ритуалното зарязване на лозята, производителите на домашно вино се събраха на площада пред Дома на културата.
Нека да е здраве и берекет, а чашите пълни с вино, пожела на всички самият Трифон Зарезан. Дошлите на общоградския празник бяха поздравени от зам.-кмета на общината Елисавета Кехайова, която прикани гостите да си налеят от доставеното за случая вино. Допълнително градуса на настроението бе повдигнат и от изпълненията на народния оркестър при Общинския център за култура и младежки дейности.
С нетърпение всички очакваха кой ще грабне приза ”Винар на годината”. В надпреварата със мостри от вино – собствено производство се включиха 12 участника. На първо място се класира Антония Димитрова, която бе обявена и за „Винар на 2011 г.” Второто място бе присъдено на Паскал Паскалев, третото място бе заето от Иван Бунков, а на четвърта позиция се класира виното на Пламен Керекчиев. За призьорите община Кърджали бе осигурила полезни награди - пръскачка, бидон, лозарска ножица и сгъваем трион.
Качествата на представените мостри бяха оценявани от тричленно жури с председател Анелия Иванова - технолог по алкохолните напитки.

Още снимки
 Прочитания: 2055 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign