Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Общината ще продава и дава под наем общински земеделски земи

 15 Февруари 2012

Общинският земеделски фонд вече е ангажимент на общините и чрез приемане на Програма за управление и разпореждане с тях през тази година Община Кърджали ще има възможността да ги продава и отдава под наем. Става дума за 115 000 декара земя разпръснати по цялата територия на общината. Това съобщи на пресконференция кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Новите правомощия за разпореждане с тези земи стават възможни с измененията и допълненията в Закона за собствеността и ползуването на земеделските земи, с които отпаднаха ограниченията при разпореждането и управлението с тях.
Самата Програма за управление и разпореждане със земи от общинският поземлен фонд в община Кърджали за 2012 година ще бъде във фокуса на вниманието като точка от дневния ред на предстоящата сесия на Общински съвет Кърджали на 20 февруари. В нея са описани подробно всички земеделски земи, които ще бъдат предложени за продажба и отдаване под наем.
Това ще става чрез публично оповестен търг или конкурс.
Очакваните приходи от управление и разпореждане със земи от общинския поземлен фонд през 2012 г. са в размер на около 100 хил. лева.


 Прочитания: 2044 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign