Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Престижни награди за Школата по изобразително изкуство към ОДК - Кърджали

 23 Февруари 2012

На 22.02.2012 г. в гр.Казанлък се проведе тържествената церемония по връчване на наградите и откриване на изложбата от V Национален конкурс за детска рисунка „Наследниците на Дечко Узунов”. Конкурсът е организиран от Министерството на културата и Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн „ Акад. Дечко Узунов” гр.Казанлък и е под патронажа на Областния управител на Област Стара Загора.
Тази година в конкурса участваха 874 творби на малки художници от 87 училища и школи от 44 селища в страната.
За четвърта поредна година Школата по изобразително изкуство към ОДК Кърджали с ръководител Севинч Еминова участва в конкурса и за четвърта поредна година нейни възпитаници печелят престижни награди. Тази година нашата школа бе отличена с две награди: 1-во място в І възрастова група за Габриела Михайлова на 10 г. за рисунката „Ваза с цветя” и Специалната награда на директора на Националната гимназия по изкуства и дизайн „Акад.Дечко Узунов” за Александър Луков на 10 г. за рисунката „Градски пейзаж”.
И двамата са ученици на СОУ”Отец Паисий” - Кърджали. Техните рисунки впечатлиха журито с оригинална композиция и пъстра палитра от цветове и линии.
Малките художници от Кърджали Габриела и Александър и тяхната ръководителка Севинч Еминова присъстваха на награждаването, което се състоя в актовата зала в сградата на елитното художествено училище в Казанлък.

Още снимки
 Прочитания: 2251 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign