Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Религиите в САЩ събраха кърджалийци на кръгла маса

 24 Февруари 2012

Снощи в голямата зала на Бизнес инкубатора в Кърджали се проведе Кръгла маса на тема „Религиите в САЩ”. Организатор на проявата е Дружеството „Приятели на САЩ” със съдействието на община Кърджали и e част от програмата на инициативата „Февруари месец на Америка в Кърджали”.
Специално за форума тук пристигна Ричард Дамастра - съветник по въпросите на културата и печата в Посолството на САЩ у нас. Той благодари на дружеството „Приятели на САЩ” за отправената му покана и заяви, че за него е много радостно, когато има възможност да излезе от посолството и да обикаля интересни региони като Кърджалийския в България. „За нас е важна вашата подкрепа за програмите, които реализират САЩ, защото по този начин става възможно двата народа да се опознаят по-добре. Вие да опознаете нашата система, нашия живот, култура, ценности и разбира се – проблеми”, заяви в приветственото си кратко слово Ричард Дамастра.
В началото на Кръглата маса своя презентация за скорошното си посещение в САЩ по програма на посолството направи районния мюфтия Бейхан Мехмед. Своя презентация направи и пастор Хари Атанасов, неведнъж гостувал в голямата страна отвъд океана.
Проявите включени в Месеца на Америка в Кърджали продължават и днес, когато първият генерален консул на България в Чикаго Иван Сотиров ще изнесе презентация под мотото „Чикаго най-американския град”.
Срещата с Иван Сотиров ще се състой от 17,30 часа днес отново в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 1982 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign