Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Детски празник с Баба Марта се вихри в ОДК

 01 Март 2012

Днес над 400 първокласници посрещнаха Баба Марта в ОДК Кърджали. Двете представления от 11 ч. и 13.00 ч. бяха посетени от първокласниците от училища в града и първокласници от ОУ с.Миладиново, ОУ с.Енчец, ОУ с.Глухар. Децата се забавляваха с клоуна Роко Коко и аплодираха програмата подготвена от представителните форми на ОДК – Детска вокална група „До Ре Ми”, Школа по източни бойни изкуства, Школа за модерни танци и клуб „Театър, творчество, изява”. Всички заедно посрещнаха Баба Марта, която им разказа легендата за мартеницата и завърза мартеничка на ръчичката на всяко дете. Мартениците са изработени от децата от ОДК. В края на празника всички деца излязоха в двора на ОДК, където прескочиха огъня и получиха „медене питка” за здраве. Празникът е организиран от ОДК и Община Кърджали.
1000 мартеници изработиха децата от ОДК и днес ги закичиха с пожелание за здраве и дълголетие на деца и възрастни от града и различни институции – Община Кърджали, Областна управа, Регионален инспекторат по образованието, Дом за медикосоциални грижи, Дневен център „Надежда”, Дом за възрастни хора.
Част от мартениците бяха изработени с цветовете на националния трибагреник, с които кърджалийци да посрещнат националния празник – 3 март.

Още снимки
 Прочитания: 1748 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign