Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Любопитството се превърна в любознателност

 29 Февруари 2012

В последния ден на февруари малките предприемачи на СОУ „Йордан Йовков” демонстрираха какво са научили в занятията по програмите на Джуниър Ачийвмънт България. Пред много гости, между които г-жа Кюпрюджиева, директор на училището, г-жа Кротнева от РИО, родители и учители, децата представиха продуктите от своя последен проект „Природните богатства на Родопите”. Спретнати в белите си тениски и шапки, екипите презентираха резултатите от своите проучвания и готовите продукти , които предложиха на благотворителна разпродажба.
Първият екип представи духовните богатства на нашия край – Легендата за Родопа и Орфей и песенната фолклорна традиция. Три екипа представиха трите типични за Родопите билки: Жълт кантарион, Бял равнец и Мурсалски чай. Децата бяха изработили дипляни с хербарии на билките, рецепти и легендите за лечебните им свойства. Като приятели и последователи на четвъртокласниците се представи и група от ІІ клас, които бяха изработили сувенири от природни материали, събирани по време на походи и екскурзии в родния край.
Младите йовковци впечатлиха гостите както със знания, така и с предприемачески дух и благородната си кауза, която следват вече втора година. Събраните от разпродажбата средства ще дарят на децата от Дом за медико-социални грижи в Кърджали.


 Прочитания: 1474 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign