Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът Хасан Азис свиква спешна среща за проблемите в ОЦК

 06 Март 2012

Във връзка със създалото се напрежение сред работниците от ОЦК АД – Кърджали и мините в гр.Мадан и гр.Рудозем, кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис инициира среща за обсъждане на създалата се ситуация и намиране на решения по всички възникнали трудности. Срещата ще се проведе на 7.03.2012 г. от 13 часа в сградата на Бизнесинкубатора в Кърджали.
Ръководството на община Кърджали кани за участие в нея народните представители от регион Кърджали и Смолян, областният управител на област Кърджали, кметовете на Мадан и Рудозем, групите общински съветници от община Кърджали, собственика на ОЦК АД Кърджали- Валентин Захариев, представители на РС на КНСБ Кърджали, РС на КТ „Подкрепа” Кърджали, ОД „Инспекция на труда” Кърджали, Дирекция „Бюро по труда” Кърджали и медиите.
Ръководството на община Кърджали изразява загриженост и тревога за неизплатените през последните месеци заплати и свързаните с това битови и социални проблеми, както и лошите условия на труд, се казва в поканата за участие в утрешната среща. В него категорично се подчертава, че общинското ръководство изцяло застава зад исканията на работниците и вярва, че всички възникнали трудности могат да се решат чрез диалог между заинтересованите страни.
Днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис лично се срещна с протестиращите работници от ОЦК АД и пое ангажимент пред тях за организирането на утрешната среща.


 Прочитания: 1643 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign