Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Срещата при кмета даде резултати: подписа се споразумение за заплатите в ОЦК

 08 Март 2012

До 12 март на работниците от ОЦК-Кърджали ще им бъдат изплатени 60 процента от трудовите възнаграждения, а на следващия ден те ще се върнат на работа. До такова споразумение стигнаха синдикатите и ръководството на „Итертръст холдинг” – мажоритарен собственик на завода, след инициираната от кмета на Кърджали Хасан Азис среща, продължила повече от 4 часа.
Според споразумението останалите 40 процента от възнагражденията на работниците ще бъдат изплатени в рамките на от два до три месеца от подписването му.
В късния следобед в работата на срещата, инициирана от кмета, се присъединиха областният управител Иванка Таушанова и социалния министър Тотю Младенов Министърът беше категоричен, че повече компромиси с труда и здравето на хората в ОЦК няма да бъдат правени. Оттук нататък всичко е в ръцете на собственика,” каза Младенов. Той заяви, че за последната година и три месеца, Инспекцията по труда е съставила 47 акта за нарушения на обща стойност 102 хил. Лева и обеща на работниците, че ще наблюдава работата в завода.
След срещата той посети ОЦК, придружен от кмета на общината Хасан Азис и областния управител Иванка Таушанова, където се запозна на място с условията на труд.

Още снимки
 Прочитания: 1810 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign