Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Тази вечер в Кърджали ще се проведе тържествена заря-проверка послучай 2 юни Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

 01 Юни 2006

Лекция на тема “130 години Априлска епопея” ще изнесе днес в Кърджали д-р Стоян Джавезов. Той е председател на фондация “Васил Левски”и координатор на програмата “130 години Априлска епопея”. Организатори на проявата са Община Кърджали, Военен слуб Кърджали,ГПЧЕ “Христо Ботев”, Общински комитет “Васил Левски” и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Срещата ще се проведе от 17,30 ч. в конферентната зала на Военния клуб тази вечер. Тя е част от проявите в програмата на община Кърджали посветени на отбелязването на Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.
От 21 часа днес ще се проведе и тържествената заря-проверка на площад “Освобождение”. В нея ще вземят участие 3 роти от поделенията в Момчилград и Ардино и представителни блока от 13-тте учебни заведения в Кърджали. Утре – 2 юни- от 11 часа ще започне ритуала по поднасянето на венци пред Паметника на Освободителите в градската градина.


 Прочитания: 2200 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign