Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Заседава приемателна комисия за „Водното огледало”

 15 Март 2012

Тази сутрин започна работата на Държавната приемателна комисия за издаване на акт 16 на „Водното огледало”. Комисията под председателството на Силвия Несторова, гл.инспектор в Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ София, се възползва от поканата на градоначалника отправена преди седмица и заседава в сградата на общинска администрация Кърджали. В състава на комисията са включени двама експерти от МРРБ, представители на Строителния надзор на обекта, служители от РИОСВ и пожарната.
Поради ангажименти инж. Хасан Азис не присъства при откриването на заседанието на приемателната комисия и бе представляван от заместника си инж. Васил Бобеков и гл. инж. Катя Митовска.
По-късно стана ясно, че Комисията по приемане на Водното огледало ще проведе още едно заседание, насрочено за 28 март, след което съоръженията изградени по проекта „Укрепване на бреговете на река Арда в района на гр.Кърджали” могат да бъдат законно въведени в експлоатация.
Обектът “Укрепване на бреговете на р.Арда в района на гр.Кърджали” по познат като Водно огледало бе открит официално на 27 юни 2009г., без да има акт 16. След дълга сага по узаконяването и плащането на останалите средства за строежа му на 2 февруари 2012г. Правителството предостави по бюджета на МРРБ близо 24 млн.лв. за изплащане на задълженията по проекта „Укрепване на бреговете на река Арда в района на гр.Кърджали”. Прочитания: 1500 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign