Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Металурзи поискаха от общината разрешение за протестен митинг

 15 Март 2012

Искане за провеждане на протестен митинг бе внесено днес в общинска администрация от синдикатите в „ОЦК” АД. Чрез него металурзите очакват разрешение за провеждането на протеста пред сградата на областната администрация, който да се проведе на 16 март от 15,30 до 16,30 часа. В искането се настоява още митингът да се провежда всеки работен ден по същото време и на същото място, до пълното изплащане на трудовите възнаграждения на работниците от ОЦК, при спазване на условията от подписаното на 9 март т.г. Споразумение с Интертръст холдинг.
До изнесения протест извън рамките на завода се стигна след като и днес до обяд работниците от ОЦК не бяха получили дължимите суми за заплати.
Вчера при протестиращите отново бе кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Те го информираха за хода на протеста си, а той от своя страна изрази своята съпричастност към проблема им и заяви твърдата си готовност да съдейства за разрешаването му в рамките на правомощията си.


 Прочитания: 971 пъти


2018-2019 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign Екскурзовод в Прага ТОИЛ ЕООД - Шлайфан бетон, Епоксидни покрития Детска градина Вяра надежда и любов Кърджали Детска градина Райна Княгиня Кърджали