Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Приемателната комисия за Водното огледало ще заседава и на 28 март

 16 Март 2012

Авариен план за действие на Водното огледало ще бъде представен на насроченото за 28 март второ заседание на Приемателната комисия за издаване на Акт 16 на хидротехническото съоръжение. Това съобщи заместник-кметът на община Кърджали инж. Васил Бобеков, който е член на Комисията. По думите му ще трябва да бъде решен и въпроса с персонала, който ще поддържа и експлоатира съоръжението. То е част от единната система, включваща язовирите „Кърджали”, „Студен кладенец” и „Ивайловград”. Все още на дневен ред стоят и въпроси, свързани със собствеността на парцел от 24 декара, влизащ в рамките на обекта.
Първото заседание на Приемателната комисия продължи повече от 4 часа и в тази връзка инж. Бобеков коментира: „Обектът е достатъчно голям, за да приключим в рамките на едно заседание”. Вчера комисията направи оглед на изправността на изпускателните съоръжения и командния пункт на Водното огледало и установи, че технически няма проблем за приемането на обекта.
На 28 март се очаква Приемателната комисия да изчисти всички нерешени въпроси от първото заседание, след което при положително становище може да бъде издаден и акт 16. С него се установява че обектът е завършен и може да бъде въведен в експлоатация. На базата на този акт в тридневен срок ДНСК София трябва да издаде „Разрешение за ползване” на хидротехническото съоръжение. Това е последния документ, узаконяващ обекта. До края на месец март това може да се случи, смята инж. Бобеков.


 Прочитания: 1629 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign