Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Сформира се комитет за честване на 100-годишнината от Балканските войни

 22 Март 2012


На 28.03.2012 г. /сряда/ от 16.00 ч. в голямата зала на Бизнесинкубатора по инициатива на ръководството на Община Кърджали ще се проведе среща, за сформиране на Организационен комитет за подготовка и провеждане на честванията, посветени на 100 години от Балканската война и Освобождението на гр. Кърджали. Решението за срещата бе взето снощи на редовно заседание на Комисията по култура, в чиято работа се включиха този път кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и четирима общински съветника и представители на различни институции.
По време на заседанието участниците имаха възможност да направят своите предложения във връзка с честванията през тази и идната година, а свои инициативи предложиха Начо Ковачев от името на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Димитър Димов, преподавател в СОУ „П.Р.Славейков”, Емил Пенчев от дружеството на художниците, общинските съветници Милан Миланов и д-р Марин Мухтаров.
В рамките на разширеното заседание на комисията по култура мнение изказа и кмета на община Кърджали, който конкретизира идеята за сформиране на организационен комитет във връзка с честванията.
Заседанието продължи над два часа, а в края му бе решено да бъде организира среща за окончателното сформиране на организационният комитет на 28 март. За участие в срещата ще бъдат изпратени писма до представители на различни институции и сектори.
Бе уточнен и срока, в който могат да бъдат предлагани нови идеи за допълване на проекто – програмата, подготвена от община Кърджали и разгледана на няколко заседания на Комисията по култура.

Още снимки
 Прочитания: 1787 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign