Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Волейболната Арда на финал, кметът Хасан Азис подкара автобуса с феновете

 23 Март 2012

Близо 100 ревностни фена на мъжкия волейболен отбор на Арда Кърджали заминаха тази сутрин с два автобуса за Благоевград, за да подкрепят волейболните ни асове в срещата им с Левски Волей за Купата на България. Агитката е с изключително разнороден състав. За Благоевград заминаха ученици, учители, студенти, бивши спортисти, преподаватели във филиала на Пловдивския университет в Кърджали, общински съветници. И разбира се – за Благоевград замина самият кмет на общината инж. Хасан Азис, благодарение на когото бе осигурен транспорта до мястото на спортната битка. Лично той подкара един от автобусите по пътя към победата в зала „Скаптопара” довечера. „Щастлив съм, че ще участваме във финал за първи път в спортната история на Кърджали. Във всяко първенство ние участваме с идеята да победим. Така е и сега. Днешният ден ще бъде исторически за Кърджали и се надявам да се върнем с Купата на България. Благодаря на всички, които подкрепят нашия отбор в тази историческа битка”, каза преди да подкара автобуса кърджалийският градоначалник.
Волейболният отбор на Арда – Кърджали /мъже/ се класира за първи път в своята история на финал за Купата на България. Тази вечер нашите момчета излизат срещу силен противник какъвто е отборът на Левски Волей, а срещата ще се играе в 17.30 часа, в Благоевград. До финала се стигна след като вчера момчетата на треньора Иван Халачев надиграха Монтана с 3:1 гейма в първия полуфинал, игран вчера следобед пред около 500 зрители в зала "Скаптопара" в Благоевград.
Очаквам неочаквана победа, много е силен Левски Волей, коментира Калоян от СОУ „П.Р. Славейков”. 3 на 0 за нашия отбор, очаквам победа, Арда е отбор, с който всеки кърджалиец трябва да се гордее”, пригласяше на Калоян съученичката му Христина.
Важно е да издържим на психологическата атака, можем да победим, в спортно-техническо отношение сме добри, изрази надежда общинският съветник от БСП Назми Мюмюн.
„Това, че Арда Кърджали се класира на финала за Купата на България вече е голям успех, независимо от резултата довечера. Имаме страхотна публика, няма друга такава в България, така, че се надявам и ние да допринесем за победата”, коментира заместник-директорът на филиала на Пловдивския университет доц. Д-р Дора Щерева.

Още снимки
 Прочитания: 1928 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign