Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Хасан Азис подкрепи блокадата на металурзите

 27 Март 2012

За да подкрепи протеста на металурзите и лично да им връчи разрешението за него, точно в 9,15 днес кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис пристигна в ОЦК. Градоначалникът застана в първите редици на колоната от протестиращи, които носеха в ръцете си националния трибагреник. В 9.30 пътя за Хасково бе блокиран, а това продължи до 10.30 часа.
„Моето място е сред тези работници. Подкрепям изцяло протеста им, защото нито една от клаузите в споразумението, което се подписа по време на инициираната от мен среща, не е изпълнена от ръководството на холдинга”, заяви кметът инж. Хасан Азис.
Протестът се проведе при усилено полицейско присъствие. В разгара на блокадата органите на реда оспориха документа, който го легитимира със забележката, че в него не съществува думата „разрешавам”. В отговор на журналистически въпрос законен ли е в такъв случай протеста, градоначалникът заяви, че самото му присъствие за това е гаранция за това. Кърджали има избран законен кмет и издаденото от него разрешение също е законно.
„Донесох лично заповедта, нека да дойде лично някой да ми каже, че протестът е незаконен. Нека полицията не търси изпуснати запетайки в текста. Убеден съм, че органите на реда ще си свършат добросъвестно работата и няма да допуснат напрежение”,заяви кметът инж. Хасан Азис.

Още снимки
 Прочитания: 1556 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign