Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Съветници очертаха устойчивото развитие на Кърджали до 2015 година

 28 Март 2012

Програмата за устойчиво развитие на община Кърджали през мандат 2011 -2015 година
Приеха днес общинските съветници в Кърджали. По време на дебата независимият общински съветник д-р Марин Мухтаров предложи да бъде създаден Дом за стари хора с увреждания. В Кърджали няма такъв, а възрастни лица с увреждания получават грижи единствено в хосписи, които обаче са търговски дружества, мотивира предложението си д-р Мухтаров. По думите му най-близкият дом за възрастни хора с увреждания е в Стара Загора и се чака дълго за да се настанят в него пациенти. Съществуващия пък в Кърджали е за пенсионери, които могат да се обслужват сами.
Съветници от БСП предложиха в Програмата за устойчиво развитие на община Кърджали да бъде заложено по-голям ремонт на Спортна зала „Арпезос” и изграждане на нова спортна зала от лека конструкция, в която да има условия за тренировки и състезания на клубовете на „Арда".
Социалистите поискаха и мост, който да свързва квартал "Взърожденци" и Крайно село. Идеята е изграждането му да бъде включено в частта от програмата, касаеща реконструкцията, рехабилитацията и разширяването на съществуващите пътища по трасето Кърджали – Енчец – Главатарци.
Йорданка Гочева от ГЕРБ предложи земеделските земи и пасищата да се отдават за ползване по максимално предвидения в закона срок от 10 и 5 години за да има устойчивост в развитието на местните стопанства.
Новите предложения ще трябва да постъпят в писмен вид в Общинския съвет и разгледани на следващо негово заседание.
Стана ясно, че Програмата за устойчиво развитие на община Кърджали през мандат 2011 -2015 година е отворена за предложения и може да бъде актуализирана и в бъдеще.

 Прочитания: 1760 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign