Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хасан Азис оглави комитета за честванията на 100-години Кърджали

 29 Март 2012

27-членен е състава на сформирания снощи Организационен комитет за подготовка и провеждане на честванията, посветени на 100 години от Балканската война и Освобождението на гр. Кърджали. Негов председател е кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис, а в състава му влизат представители на общината, на общинския съвет, на учебните заведения, на съюза на запасните офицери, на бизнеса, на регионалната структура на държавни архиви, на неправителствени организации, на медиите, на религиозните общности и народни представители.
Новосформираният организационен комитет ще проведе своето първо заседание след 10 април. Тогава членовете му ще разгледат и всички подадени предложения до 6 април от граждани и институции за прояви посветени на юбилея.
Състава и числеността на Организационния комитет бяха определени вчера на среща, инициирана от кмета на община Кърджали. В рамките на срещата с участието на над 50 души бяха направени и нови предложения за честванията. Сред тях е преиздаване на книгата за ген. Делов - луксозно издание, разработване на темата: „100 години Кърджали - 100 години печатни издания”; издаване на албум луксозно издание с черно – бели снимки, свързани с историята на гр. Кърджали, предложение на главният редактор на вестник „Нов живот” Иван Бунков.
Откриване на банкова сметка, където всички желаещи да внесат своята лепта и ангажиране на повече хора за каузата и организирането на значими събития, предложение на общинския съветник Милан Миланов.
Организиране на прожекции на български исторически филми, предложение на Златко Атанасов-директор на СОУ „Отец Паисий” и други.

Още снимки
 Прочитания: 1654 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign