Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Учебен сбор срещу бедствия и аварии свиква кмета на Кърджали

 29 Март 2012

Утре в Бизнес инкубатора ще се проведе учебен сбор по отбранително-мобилизационна подготовка и защита при бедствия и аварии в община Кърджали. Сборът ще бъде открит в 10 часа от кмета на общината инж. Хасан Азис, в него ще участват ръководния състав на общинска администрация, членовете на общинския съвет по сигурност, на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, представители на дружества общинска собственост и на предприятия ожт критичната инфраструктура на общината.
Лекция на тема „Актуални въпроси по отбранително-мобилизационната подготовка на страната ще изнесе Иван Карабашев, началник отдел в Министерството на отбраната. За реда за оповестяване и действия на силите на ПБЗН ще говори комисар Христо Тодоров, началник на Областното управление в Кърджали.
Актуални въпроси по прилагането на плана за защита на населението при бедствия в община Кърджали ще постави началник сектор Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка Димитър Разкалински.
Целта на учебния сбор е да обогати знанията на участниците по въпросите на отбранително-мобилизационната подготовка и защитата на населението при бедствия и аварии.


 Прочитания: 1659 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign