Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кърджали отбеляза 2 юни - Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България

 02 Юни 2006

С тържествен ритуал пред Паметника на освободителите днес Кърджали отбеляза 2 юни –Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.Цветя и венци в знак на дълбок поклон пред родолюбието и себеотрицанието на геройте поднесоха областният управител и Областна администрация,Общински съвет и кметът на Община Кърджали,ГПЧЕ “Христо Ботев”,Областна дирекция “Полиция”,Областна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”,Окръжна следствена служба и Ротари клуб,Сюзите на офицерите и сержантите от запаса и ветераните от войните от Кърджали и Стара Загора,областните ръководства на БСП и НДСВ,учебни заведения и граждани.
“В този ден сякаш се докосваме до пламъка, в който живи изгарят и Ботев и хилядите след него ,за да осветят пътя към бъдещето. Историята на българския народ има величави събития, които ни карат да се чустваме горди, че сме българи.Втори юни е може би най-достойният ден в историята ни.”,каза в словото си кметът Хасан Азис.
Точно в 12 часа днес прозвучаха сирените на историята.Те напомниха отново на всички за подвига на падналите за свободата и обединението на България.
Още снимки
 Прочитания: 2223 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign