Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж.Хасан Азис е включен в състава на българската делегация, която от днес е на посещение в САЩ

 05 Юни 2006

Инж.Хасан Азис е включен в състава на българската делегация от кметове начело с министъра на държавната администрация и административната рефора Николай Василев, която от днес е на посещение в САЩ. Нашата делегация ще участва в работата на 74-тата международна годишна среща на Асоциацията на американските кметове в Лас Вегас, щата Невада. Програмата на конференцията включва обсъждане на урбанистичната политика за развитие на американските градове в областта на устойчивото развитие, енергетиката, опазването на околната среда, заетост, инфраструктура и комунални услуги. В конференцията ще вземат участие кметовете на Лас Вегас, Атланта, Канзас Сити, Лонг Бийч, Сан Франциско, конгресмени и представители на правителството на САЩ.
Конференцията предоставя една добра възможност за запознаване с политиката за развитие на американските градове и обмяна на опит в областта на стратегии за местното развитие и самоуправление, за размяна на информация и осъществяване на полезни контакти с американски колеги.
В програмата са предвидени срещи с българската общност в Лас Вегас и Вашингтон,с генералния консул на РБългария в Сан Франциско, с американските делови среди.


 Прочитания: 2767 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign