Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обучаваха местни възпитатели на малолетни и непълнолетни

 09 Май 2012

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ днес бе домакин на обучителна сесия за обществените възпитатели от област Кърджали. Лектор-обучител бе Константин Томанов, секретар на Централната комисия БППМН към МС.
Сесията бе открита тази сутрин в залата на Бизнес инкубатора в Кърджали, а в нея взеха участие над 35 обществени възпитатели от всички общини на областта.
Специализираното обучение е включено в Плана за работа на Централната комисия за 2012 година и е в помощ на работата на обществените възпитатели по места, коментира Константин Томанов. Той допълни, че обсъждана тема е свързана с българският законодателен подход по отношение на детското противоправно поведение в контекста на присъединяването на България към ЕС. Заглавие по думите му - сложно, зад което стои нещо много просто, а именно отговора на въпроса как в България законодателно е уреден проблема с превенцията и противодействието на детското противоправно поведение и къде сме ние в рамките на европейското законодателство.

Още снимки
 Прочитания: 1727 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign