Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Информират кърджалийци за вредата от тютюнопушенето

 09 Май 2012

Проект „Информирани и здрави”
Проектът се осъществява от Министерство на здравеопазването с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.
Инвестира във вашето бъдеще!

В Кърджали под мотото „Животът обича непушачите!” на 10 май 2012 г. от 16,00 до 18,00 часа, ще се проведе събитие, което има за цел да информира населението за вредите от активното и пасивно тютюнопушене. Събитието се организира от Министерство на здравеопазването, Община Кърджали, РЗИ- Кърджали и Медия Експерт Груп 2011.
Информационната среща е част от национална кампания, която ще се разгърне в 19 града на страната и ще има за цел да повиши информираността на целевите групи относно вредата от тютюнопушенето.
На площада пред ДКТ „Димитър Димов” пред бившия паметник на Г.Димитров ще бъдат представени филми за вредата от тютюнопушенето в дома, на работното място, нуждата от въвеждането на пълна забрана на тютюнопушенто в закритите обществени и работни места и обществения транспорт, риска от пожари, както и възможностите за самостоятелно преодоляване на тютюневата зависимост.

Партньори на кампанията са Община Кърджали, Регионална здравна инспекция –Кърджали, браншови организации, НПО на национално и регионално ниво, национални и регионални медии, лидери на мнение, лекари, журналисти. Прочитания: 1425 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign