Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Студенти от Одрин гостуваха на музея в Кърджали

 14 Май 2012

Продължава работата по проекта „Нашите музеи по поречието на река Арда” на Одрински музей с партньор регионален исторически музей – Кърджали. Гости на Кърджали бяха студенти от група за обучение по реставрация и консервация и техните ръководители- проф. Юнус Пинар, проф.д-р Ахмет Яраш и проф. Хюсеин Акилли от Тракийски университет, археологът Шахан Кирчин от Одрински музей.
Програмата беше натоварена – практиум по въпросите на консервацията и реставрацията на паметници на културата и изкуството в светлината на идеите и документите на Европейския съюз, както и посещение на местни забележителности. Цялата група била възхитена от видяното в нашия регион. Гостите са останали особено впечатлени от сградата на музея, експозицията, тракийското светилище край село Татул, скалния град Перперикон, джамията в Кърджали, Емалъ теке и други забележителности в региона.
Всички разговори бяха в дух на загриженост за опазване на богатото културно-историческото наследство по нашите земи, сподели ръководителят напроекта от българска страна, директорът на музея в Кърджали Павел Петков.


 Прочитания: 1699 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign